Cine suntem


Brendea & Sons este prima mica distilarie din Romania autorizata sa produca  vinars, fiind amplasata in Bistrita, in arealul viticol al podgoriei Lechinta - regiune  cunoscuta atat pentru strugurii cu o aciditate si mineralitate inalta, cat si pentru tarii  ardelenesti traditionale.          


De ce produse BRENDEA?

La noi in tara, inceputurile producerii vinarsului le gasim in Transilvania. Sasii colonizati in aceasta zona au fost primii care au produs vinarsul, ei fiind si cei care i-au dat numele de vinars, provenind din nemtescul "Weinbrand". Experienta seculara a colonistilor sasi s-a transmis din generatie in generatie pana in zilele noastre, acesta fiind si cazul tinutului Bistritei. In aceasta zona, in urma cu 25 de ani, Brendea Petru a inceput sa produca  distilatul de vin in incercarea de a da  plusvaloare vinului din regiune.

 

Arealul viticol Lechinta este de departe cel mai proprice pentru obtinerea soiurilor de struguri acide din care se obtin vinuri cu aciditate ridicata. Aceste vinuri, la fel ca in regiunea Cognac, prezinta insusiri exceptionale pentru realizarea unor distilate de vin valoroase.

Butoaie vinars


  In timp totul s-a transformat in pasiune si arta. In fiecare an, Distilaria Brendea&Sons introduce la invechire   cantitati mici de vinars, in asa fel incat astazi detine loturi invechite de  trei, cinci, sapte, zece ani si peste zece ani.

  In prezent, mestesugul amestecarii acestor distilate in scopul gasirii licorii perfecte reprezinta nota distinctiva a vinarsului BRENDEA. Doar timpul poate valida mixajul ideal, raportat la soiurile de vin distilate si anii in care au fost culesi strugurii.   Zona Bistrita-Nasaud a fost binecuvantata cu un climat excelent pentru cresterea fructelor de calitate. In zona   sunt celebre mai ales soiurile de prune si pere cu o varietate a soiurilor probabil unica la nivel european. Nu intamplator, tuica este atestata documentar cu mai bine de 700 de ani in urma in Bistrita, mai exact in 1386 intr-un act maghiar de perceptie, sub numele “cujka”.

  In sute de ani, retetele s-au rafinat, iar in prezent, in zona se produc unele dintre cele mai bune distilate traditionale. Respectand traditia, produsele Brendea va propun o selectie din cele mai bune palinci si tuici fabricate in zona. 


Fie ca vorbim despre celebrele prune bistritene, fie ca vorbim despre pere Williams sau de mai putin cunoscutele, insa delicioasele pere piperate, aveti ocazia de a consuma distilate superioare ale caror retete s-au transmis in sute de ani si pe care acum le readucem in atentia cunoscatorilor.

 

Convingerea noastra este ca o bautura fina de o calitate superioara este oricand si oriunde apreciata. Deviza casei "Brendea&Sons" este si va fi "la calitate nu se face rabat". Iar credinta ca arta devine pasiune care transcede timpul este cel mai bine intiparita in blazonul "ARS LONGA VITA BREVIS"  care inobileaza fiecare eticheta aflata pe produsele noastre.