Despre VINARS - de la istorie la pasiune - BRENDEA&SONS

Cine suntem?

Distilaria:  BRENDEA&SONS

Forma juridică:  PFA BRENDEA PETRU ALEXANDRU

Telefon: +4.0745.549.839 si +4.0744.544.467

petrubrendea@gmail.com
brendea.cosmin@gmail.com

 Ce reprezentam?

Brendea & Sons este prima mica distilarie din Romania autorizata sa produca vinars, fiind amplasata in  burgul BISTRITA, in arealul viticol al podgoriei Lechinta - regiune cunoscuta pentru tarii ardelenesti traditionale.

           

Scopul nostru este acela de a oferi publicului cunoscator produse alcoolice traditionale din Transilvania –zona Bistrita, de cea mai inalta calitate. 


Valorile fundamentale pe care ne bazăm :

  • experienta si traditie;
  • calitate inalta, produse ecologice manufacturate;
  • siguranţa produselor alcoolice realizate la cele mai inalte standarde de control si calitate.


Principiile care ne ghidează activitatea sunt:

  • integritatea – acţionăm în spiritul onestităţii în tot ceea ce facem şi ne respectăm promisiunile făcute nouă înşine sau clienţilor noştri;
  • experienţa – activăm de circa 25 ani în domeniu. Brand-ul “Brendea & Sons” se bucură de un bun renume regional si în Bucuresti, unde suntem parteneri ai retelei de produse premium VINEXPERT  iar BAR WINE DYONISSOS si INFINITY DRINKS SRL  ne recomandă ca un partener de încredere;
  • respectul  pentru  clienţii noştrii;
  • promptitudinea, fiind întotdeauna aproape de client si de nevoile lui.


De ce produse BRENDEA?

 

La noi in tara inceputurile producerii vinarsului le gasim in Transilvania. Sasii colonizati in aceasta zona, au fost primii care au produs vinarsul, ei fiind si cei care i-au dat si numele de vinars, provenind din nemtescul "Weinbrand". Experienta seculara a colonistilor sasi s-a transmis din generatie in generatie pana in zilele noastre, acesta fiind si cazul tinutului Bistritei. In aceasta zona, in urma cu 25 de ani, Brendea Petru a inceput sa produca  distilatul de vin in incercarea de a da  plusvaloare vinului din regiune.

 

Arealul viticol Lechinta este de departe cel mai proprice pentru obtinerea soiurilor de struguri acide din care se obtine vinuri cu aciditate ridicata. Aceste vinuri, la fel ca in regiunea Cognac, prezinta insusiri exceptionale pentru realizarea unor distilate de vin valoroase.


 

In timp totul s-a transformat in pasiune si arta. In fiecare an Distilaria Brendea&Sons introduce la invechire cantitati mici de vinars, in asa fel incat astazi detine loturi invechite de 3, 5, 7, 10 ani si peste 10 ani.

In prezent, mestesugul amestecarii acestor distilate in scopul gasirii licorii perfecte reprezinta nota disctinctiva a vinarsului BRENDEA.

Zona Bistrita-Nasaud a fost binecuvantat cu un climat excelent pentru cresterea fructelor de calitate. In zona sunt celebre mai ales soiurile de prune si pere cu o varietate a soiurilor probabil unica la nivel european. Nu intamplator tuica este atestata documentar cu mai bine de 700 de ani in urma in Bistrita, mai exact in 1386 intr-un act maghiar de perceptie sub numele “cujka”.

 

In sute de ani retetele s-au rafinat, iar in prezent, in zona se produc unele dintre cele mai bune distilate traditionale. Respectand traditia produsele Brendea va propun o selectie din cele mai bune palinci si tuici fabricate in zona. 

Fie ca vorbim de celebrele prune bistritene, fie ca vorbim de prune brumarii sau de mai putin cunoscutele, insa delicioasele pere piperate, aveti ocaziia de a consuma distilate superioare a carora retete s-au transmis in sute de ani si pe care acum le readucem in atentia cunoscatorilor.

 

Convingerea noastra este ca o bautura fina de o calitate superioara este oricand si oriunde apreciata. Deviza casei "Brendea&Sons" este si va fi "la calitate nu se face rabat" iar credinta ca arta devine pasiune care transcede timpul este cel mai bine intiparita in blazonul "ARS LONGA VITA BREVIS"  care inobileaza fiecare eticheta aflata pe produsele noastre.